premier-league-header2

Premier League sponsordeals

De Engelse Premier League valt in zijn beslissende plooi. Enkele clubs strijden terug om te titel om de beste voetbalploeg van Engeland te worden.

De Premier League wordt ook ’s werelds meest welvarende voetbalcompetitie genoemd. Tijdens de zomer zitten de clubs niet stil en bereiden ze zich altijd voor om met de beste sponsors samen te werken. Maar wat is het kostenplaatje om hoofdsponsor te zijn van zo’n topclub?

In het seizoen 2018/2019 investeren de hoofdsponsors in totaal £1,6 miljard in de Premier League-clubs. Daarnaast heeft elke club ook nog een mouw sponsor en een sponsor voor hun uitrusting.

Opmerkelijk is dat negen clubs ervoor gekozen hebben om met gokbedrijven samen te werken. Dit terwijl de Football Association (FA) slechts een jaar geleden ervoor gekozen heeft om alle banden met gokbedrijven te verbreken.

Manchester City staat ruim bovenaan met Etihad Airways als sponsor. Een 10-jarige deal dat goed is voor £400 miljoen. General Motors betaald Manchester United £371 miljoen voor een deal van 9 jaar. De deal van Emirates voor £200 miljoen zorgt ervoor dat ze 6 jaar hoofdsponsor mogen zijn van Arsenal.

Klik hier voor het volledige overzicht

Bron: Sportspromedia