Nike wint The Masters

Terwijl Philippe Gilbert voor dé stunt in Roubaix zorgde, leverde een andere oudgediende een nog mogelijk grotere historische prestatie.

De comeback Masters-overwinning van Tiger Woods zorgde niet enkel voor een legendarische zege, maar leverde ook meer dan 22 $ miljoen op voor Nike.

Toen Woods zijn laatste ronde in de richting van de titel aanving, zou hij naar schatting in totaal meer dan $25 miljoen hebben gegenereerd voor zijn sponsors, dankzij de tientallen miljoenen kijkers die volgden hoe de 43-jarige zijn vijfde “green jacket” veilig stelde.

Het Amerikaanse sportkledingmerk was een van de weinige sponsors die Woods steunde tijdens zijn langdurige periode van carrière turbulentie, maar blijkbaar heeft het besluit zijn vruchten afgeworpen. Een aantal partners zoals AT & T,Gillette en Tag Heuer verlieten Woods omdat hij imago kwesties had met betrekking tot zijn huwelijksontrouw, drugsmisbruik en letsels. Dat heeft echter de deur geopend voor nieuwe partners zoals Monster Energy – de golftas sponsor van Woods – die ongeveer 1.000.000 $ aan exposure te zien kreeg tijdens zijn laatste ronde in Augusta. Woods heeft ook partnerdeals opgezet met clubsponsor TaylorMade, het Japanse farmaceutische bedrijf Kowa en het Indiase motormerk Hero.

Deze titel markeert Woods ‘eerste grote overwinning in meer dan een decennium. Met een vijfde titel in zijn collectie zit Woods nu op 15 grand slams, slechts drie achter het record van Jack Nicklaus.