België toont interesse in 2023 Wereldbeker Dames

België toont interesse om de wereldbeker damesvoetbal in 2023 te organiseren, althans dat is wat de wereldvoetbalbond Fifa heeft aangekondigd.

Fifa heeft op maandag 19/08/2019 via perscommunicatie laten weten dat de Belgische voetbalbond (KBVB / URBSFA / KBFV) zich heeft aangesloten bij de negen andere landen die interesse hadden getoond om de wereldbeker 2023 voor dames te organiseren, deze bevestiging kwam vóór het besluit om het toernooi uit te breiden van 24 naar 32 teams voor de editie 2023, van vorige maand door de Fifa-raad werd genomen.

Fifa zei dat de belangstelling van België voor deze beslissing kwam, wat betekent dat het zich aansluit bij Argentinië, Australië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Japan, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en een voorgesteld gezamenlijk bod van Noord- en Zuid-Korea.

Alle 10 aangesloten verenigingen hebben een overzicht van het biedproces ontvangen, inclusief de bijgewerkte en verhoogde hosting vereisten en hebben tot 2 september de tijd om hun deelname te bevestigen. Een uitgebreid overzicht van wat België te bieden heeft en bijbehorende ondertekende hosting overeenkomsten moeten uiterlijk op 13 december bij Fifa worden ingediend, vervolgens zal een host naar verwachting ergens midden mei 2020 worden bekendgemaakt.

Frankrijk organiseerde dit jaar de wereldbeker voor dames van 7 juni tot 7 juli.

Bron: SPI