Andy Murray komt naar Antwerpen

Andy Murray wordt na David Goffin de headliner van het ATP European Open die van 13 tot 20 oktober in Antwerpen zal plaatsvinden. De organisatie van het Belgische ATP-toernooi heeft zijn komst op woensdag 21 augustus aangekondigd. De 32-jarige Schot is als voormalig nummer 1 een absolute wereld topper en is naast Nadal, Federer en Djokovic een van de fab 4.

In zijn carrière heeft Andy Murray tot nu toe 48 toernooien gewonnen (waaronder drie Grand Slam-titels). In 2012 won hij het goud op de Olympische Spelen voor Groot-Brittannië en won hij tevens de US Open. De overwinning op de US Open betekende de definitieve doorbraak op een van Grand Slams na vier eerder verloren finales. In 2013 overtrof hij deze hoogtepunten met de historische prestatie om zijn thuistoernooi van Wimbledon na 77 jaar te winnen als een Britse favoriet. In 2016 bereikte hij voor het eerst de finale van Roland Garros en daarmee stond hij in alle Grand Slam-finales. Tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 wist Murray nogmaals goud te winnen. Hij was de eerste tennisspeler met twee gouden medailles in singles. Murray veroverde de nummer 1 positie op de wereldranglijst na de toernooiwinst van het ATP-toernooi in Parijs 2016, waarna hij ook de ATP World Tour Finals 2016 won en eindigde als nummer 1 en dat in het tijdperk van Federer, Nadal & Djokovic.

De European Open Antwerpen heeft een deelnemerslijst om u tegen te zeggen. Met headliners zoals Andy Murray, David Goffin, Gael Monfils, Diego Schwartzman en nog veel anderen, wordt deze editie de grootste editie ooit. De internationale pers wacht vol spanning op de start van dit toernooi. Het grootste tennistoernooi van België is dan ook een echt groepsgebeuren met veel fan interacties, evenals uitstekende hospitality mogelijkheden. Het grootste tennistoernooi van België bereikt meer dan 442 miljoen individuele kijkers wereldwijd en meer dan 177 miljoen huishoudens en is goed op weg om een ​​van de grootste sportevenementen in België van het jaar te worden.

Wenst u te weten wat the European Open Antwerp voor u en uw bedrijf kan betekenen? Aarzel dan niet en neem contact op met ons via dit formulier.