Virtual reality bij Sponsor Marketing

Sinds kort zijn de wedstrijden van de NBA in virtual reality te bekijken met als gevolg dat de technologie steeds meer aanwezig is in de sportwereld. Fox Sports kondigde aan dat ze een samenwerking aangaan met NextVR, het Amerikaanse technologiebedrijf, gespecialiseerd in virtual reality. Beide bedrijven bereikten een akkoord om de Premier Boxing Champions card tussen Danny Garcia en Robert Guerrero live te streamen in VR.

België en Nederland

Steeds meer bedrijven en sportbonden zien de interessante mogelijkheden van de nieuwe technologie. Ook Belgische en Nederlandse clubs/bedrijven kunnen niet langer achterblijven. Vooral de Nederlandse voetbalclubs uit de Eredivisie zien en benutten de talrijke mogelijkheden die virtual reality met zich brengt. Zo biedt de applicatie van Heracles Almelo z’n fans de kans om alle doelpunten te bekijken, alsof ze er echt bij waren. Ook huidig landskampioen, PSV, zorgde voor een primeur door als eerste club uit Europa een terugblik op het kampioenschap aan te bieden in 360°.

In België zijn bedrijven nog niet helemaal mee in het verhaal, al kon je de afgelopen editie van de Memorial Van Damme wel op Youtube bekijken met een VR bril.

Tip van de ijsberg

Ondanks de grote impact die virtual reality reeds met zich mee bracht, is het zeker niet ondenkbaar dat nieuwe toepassingen en concepten elkaar in snel tempo zullen opvolgen.

Dankzij virtual reality kunnen bedrijven hun (sport)sponsoring nog meer te activeren. Zo kan men:

  • fans veel dichter betrekken bij de club en het team door hen zelf deel te laten uitmaken van het hele gebeuren;
  • unieke ervaringen, zoals behind-the-scenes beelden, met je klanten en fans delen;
  • in de plaats van disruptieve advertenties, gesponsorde virtuele ervaringen aanbieden;
  • dankzij goedkopere devices, zoals de VR cardboards (verkrijgbaar vanaf 15 euro), een grote potentiële doelgroep bereiken.

Een goed voorbeeld van sponsoring activatie aan de hand van virtual reality is de campagne die AIG voerde met de Haka 360° applicatie. Als officiële partner van het bekende ‘All blacks’ rugby team gaf AIG z’n klanten de kans om oog in oog te staan met de imposante rugbyspelers terwijl die hun wereldberoemde haka deden op het WK rugby.

Wij zijn alvast overtuigd en kijken alvast uit naar de nieuwe mogelijkheden, ideeën, toepassingen en projecten die virtual reality binnenkort met zich mee zal brengen.

Photo credits @Pexels