De toekomst van Content Marketing

Content marketing staat op een kritisch kantelpunt. Om te fungeren als brandstof en structuur voor moderne marketingafdelingen, moeten een aantal noodzakelijke aanpassingen in- of doorgevoerd worden. Merken krijgen immers momenteel te weinig rendement op hun investering.

“Content marketing gaat niet alleen over productie, maar ook over inhoud en bereik.”

 

Bouw uw merk als een content powerhouse van de toekomst en verhoog uw content consumptie door nu reeds de nodige aanpassingen of toevoegingen door te voeren.

VERSTERK UW SEO-STRATEGIE

Het combineren van uw SEO en content marketing proces is het makkelijkste aan te passen. Zorg dat u gevonden, gelezen en gezien wordt. Door middel van de juiste omschrijving, correcte meta description en doordachte tags geraakt uw content bij uw klant.

ZORG VOOR RELEVANTE CONTENT

Op het juiste moment, met het juiste bericht, in de juiste mailbox komen, is waar het allemaal om draait. Verveel uw leads of klanten niet met info die hen maar zijdelings aanbelangt. Onderzoek waar uw klant interesse in heeft, monitor zijn gedrag en bezorg hem waar hij om vraagt. Uit onderzoek blijkt dat veel marketeers nog steeds moeite hebben met het creëren van content die door hun doelpubliek wordt gelezen of bekeken.

 

NOG BETER, ZORG VOOR EXCLUSIEVE CONTENT

Now we are talking. Enkel op uw platform kan uw klant en prospect vinden wat hij zoekt. De info gaat niet enkel over uw product, maar vooral over de interesse van uw doelgroep. Wees exclusief in uw aanbieding (niche), stuur het via social media en broadcast het op uw platform.

BETROKKENHEID EN INTERACTIE

De one-way communicatie stroom (net zoals traditionele ads) sterft uit. De consument zet op alles adblockers, zapt de reclame door of kijkt in uitgesteld relais. Via active content (o.a. gamification) verlegt u de communicatie naar een two-way relatie, tussen u en uw klant. Nodeloos te zeggen dat dit een marketing dream is.

WORD UW EIGEN OMROEP

Door de combinatie van relevante en exclusieve content met betrokkenheid en interactie is de stap naar uw “eigen” omroep/medium snel gemaakt. Houd het heft in eigen handen, deel uw klant met niemand, bepaal zelf wat en wanneer.

EEN PLATFORM VOOR OPT-IN MANAGEMENT

Een platform biedt niet enkel de mogelijkheid om een langdurige klantenrelatie op te bouwen, maar het geeft u ook de kans om opt-ins te verzamelen. Elke gebruiker op uw platform weet duidelijk waarvoor hij zich inschrijft en dit geeft u het bewijs, om te voldoen aan de nieuwe GDPR-voorwaarden en om openlijk te communiceren met uw klanten.

NIEUWE WETGEVING – GDPR

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wetgeving op de privacy, opgesteld door de Europese Unie, actief gegaan. Deze wetgeving heeft betrekking op elk bedrijf dat persoonlijke data van inwoners van de Europese Unie bewaart. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een bedrijf is het kunnen aantonen van uw opt-in om te mogen communiceren met uw klanten. Zonder dat bewijs van opt-in mag u geen communicatie versturen. Doet u dit toch, dan riskeert u geldboetes die kunnen oplopen tot 20 miljoen euro. Indien u meer informatie omtrent de GDPR wil, over wat wel en niet mag of hoe u zich kan voorbereiden op de nieuwe voorwaarden, neem dan contact op met ons.

Photo credits @Pexels