Het Belgisch Kampioenschap – een unieke Trui

Zondag 30 juni zal er in Gent gestreden worden om de Belgische driekleur. Op een relatief vlak parcours met in het eerste deel enkele kasseistroken, aast het peloton op de nationale trui. Een trui die een volledig jaar lang voor internationale en nationale publiciteit zorgt en hoge waarde heeft op vlak van exposure. Het Belgisch kampioenschap had vorig jaar kijkcijfers van boven de 330.000 in Vlaanderen, dit jaar zal dit cijfer wel een pak hoger liggen mede omdat er geen WK voetbal tegelijkertijd is.

Sportdirecteur van Lotto-Soudal, Herman Frison, verwacht een onvoorspelbare koers, maar het is afwachten wie de benen heeft. Een nationaal kampioenschap is toch altijd iets speciaal. “Ik wil geen kopman naar voor schuiven. We hebben zaterdag een meeting en we weten wel wie de juiste vorm te pakken heeft, maar toch maakt het Belgisch kampioenschap iets speciaals los in alle renners. Het is een soort trots waar iedereen voor wil vechten.”

“Er zijn veel favorieten voor de driekleur. Voor mij kan iedereen kampioen worden, zeker op dit parcours. Mocht er zondag in de Ardennen gekoerst worden, kon je al meer dan de helft van de renners schrappen, maar dat is niet het geval. Het is eerder een parcours voor de klassieke renners maar misschien wordt het wel diegene die de warmte het best weet te verdragen.”

Deelnemers Lotto Soudal: Sander Armée, Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Stan Dewulf, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Bjorg Lambrecht, Nikolas Maes, Rémy Mertz, Maxime Monfort, Lawrence Naesen, Tosh Van der Sande, Brent Van Moer, Jelle Vanendert, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays, Tim Wellens en Enzo Wouters.