BAM_Logo_Banner_V2

A New Agency World launches the BAM-index

Wie is de meest tot de verbeelding sprekende Belgische atleet, welke impact heeft die op ons gedrag, met hoeveel hangen we voor hem of haar voor de buis. Veel speculatie tot nu toe, dus vonden wij bij A New Agency World dat het hoog tijd was om hier een duidelijk antwoord op te vinden.

Er is echter ook een grote waarom. Waarom zijn Belgische toppers dermate ondervertegenwoordigd in “personal endorsement”? Zijn Belgen koele minnaars van producten die worden aangeprezen of de naam dragen van diegene die we tijdens de hete sportzomers (en soms ook daarbuiten) massaal bewonderen en en-masse bekijken? Waarom is de Duivelsgekte pas nu toegeslagen (en ondertussen wederom omgeslagen), en hebben we nog steeds geen Boonen zeep, Greg shampoo of Naffi make-up? Waarom staan onze bedrijven niet aan te schuiven voor een overeenkomst met Stoffel, of is Bart Swings niet ons uithangbord voor de volgende Korea-missie?Ligt het misschien aan de atleet zelf die zijn marktwaarde onvoldoende kan inschatten of aan de begeleiding die waarschijnlijk sponsors zoekt, maar zelden adverteerders? Of is het toch de ‘personal fit’ benadering? Het maakt immers weinig zin als de normen en waarden van de atleet geen perfect match zijn met de values van het merk of het bedrijf.Een pasklaar antwoord zal waarschijnlijk niet makkelijk te vinden zijn, en elke situatie is uiteraard verschillend, maar toch, personal endorsement zorgt voor een niet te onderschatten meerwaarde.