Tokyo 2020 genereert $ 3,1 miljard aan binnenlandse sponsoromzet

Het Internationaal Olympisch Comité heeft aangekondigd dat de Olympische Spelen van Tokio 2020 een recordsponsoring-opbrengst van meer dan $ 3,1 miljard hebben gegenereerd, bijna drie keer meer dan de vorige zomerspelen. De Olympische Zomerspelen 2020 beginnen op vrijdag 24 juli en lopen tot zondag 9 augustus.

John Coates, de coördinerende commissie chief van het IOC voor Tokyo 2022, zei gisteren dat lokale sponsorovereenkomsten zijn gesloten met 62 merken en beschreef de inkomsten als “een verbazingwekkende hoeveelheid geld”. Het cijfer van $ 3,1 miljard omvat geen IOC-inkomsten uit wereldwijde partnerschappen met Japanse merken Toyota, Bridgestone en Panasonic onder het TOP-sponsorprogramma.

The Olympic Partners (TOP) – programma is het hoogste niveau van Olympische sponsoring en verleent exclusieve marketingrechten voor de Olympische Zomer, Winter en Jeugdspelen aan een selecte groep wereldwijde partners.

Op de vraag of er meer binnenlandse sponsorschappen werden verwacht, zei Coates dat de meeste sponsorcategorieën al vol zijn.

De lokale organisatoren hebben ook sterke belangstelling voor kaartjes van het Japanse publiek. Meer dan 7,5 miljoen mensen hebben zich geregistreerd voor tickets via een loterijsysteem, van wie velen het hebben gemist. Coates zei dat dit wees op “sterke steun en een hoog niveau van interesse onder het Japanse publiek”.

Photo credits @Pexels