Hoe oliegigant Shell het Formule E-team van Nissan gebruikt om zichzelf te herpositioneren

Shell en Nissan: samen zijn we elektrisch!
De samenwerking tussen Shell en Nissan in de Formule E is belangrijk voor beide partijen omdat het twee leiders op vlak van ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsoplossingen samenbrengt. Beide partners hebben een visie om de rijervaring voor EV-bestuurders te verbeteren en hen aantrekkelijker te maken voor automobilisten.

Als een van ‘s werelds grootste energieleveranciers heeft Shell de unieke mogelijkheid om haar technologie- en marketingexpertise te gebruiken om meer en schonere mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen die het groeiende aantal EV-klanten van dienst te kunnen zijn.

Race voor de toekomst
Shell laadt in toenemende mate elektrische voertuigen op in tenten, huizen en werkplekken, terwijl het gespecialiseerde smeermiddelen of e-vloeistoffen ontwikkelt die EV’s efficiënter maken.

Op het circuit zal het partnerschap Shell en Nissan in staat stellen mogelijkheden te verkennen om het team betere prestaties te bieden in hun ambitie om kampioenschappen te winnen. Net als de succesvolle partnerschappen van Shell met fabrikanten in andere motorsportseries, zal de samenwerking een gedeeld verlangen mogelijk maken om innovaties van het circuit naar de weg te brengen.

“We delen de wens van Nissan en Formula E om technologische innovaties te leveren, van het circuit tot aan de weg, zodat alle elektrische chauffeurs hiervan kunnen profiteren.” Istvàn Kapitàny, Executive Vice President Shell Retail