Barça implementeert een nieuwe digital strategie voor sponsorships

FC Barcelona heeft onlangs aangekondigd dat ze een nieuwe digitale strategie, die zich vooral op de fans zal richten, zal implementeren die sponsors van de club ten goede zal komen met als doel meer sponsorinkomsten genereren. Barça’s nieuwe digitale visie omvat de oprichting van een OTT-platform en een wereldwijd lidmaatschapsprogramma met zijn eigen e-commerce en gedigitaliseerde kaartenverkoop. Op het gebied van sponsoring vertelde Dídac Lee, bestuurslid en hoofd van het digitale gedeelte van FC Barcelona, dat het project voor het beheer van fanrelatie de club in staat zal stellen de fans beter te leren kennen en content te leveren wat voor hen het meest relevant is. In ruil daarvoor zal dit een grotere betrokkenheid bij sponsors en meer inkomsten genereren.

Het feit dat Barcelona hun fans beter kent door middel van gegevens kan dat de partners de mogelijkheid geven om veel relevanter te zijn voor die doelgroepen en hun exclusief targetten. Ze kunnen dat doen, zowel vanuit het oogpunt van berichten als vanuit een promotioneel of commercieel oogpunt. ‘Culés’, de naam voor het nieuwe lidmaatschapsprogramma, is hier een goed voorbeeld van: ze willen dat hun partners deelnemen door exclusieve voordelen en ervaringen voor hun leden te bieden, waarde aan het programma toe te voegen en tegelijkertijd zichtbaarheid te geven aan hun producten en diensten.

Digitale strategiën spelen elke dag een grotere rol in de sponsoraanbiedingen van de club. Hoe meer Barcelona kan toevoegen aan die programma’s, om hun wereldwijde fanbase te bereiken en erbij betrokken te raken, hoe meer een gegevensgestuurde aanpak de waarde van de partners in de toekomst zal doen groeien. De digitale strategie vertegenwoordigt een vernieuwing voor Barcelona, ​​dat tot nu toe via platforms van derden heeft gewerkt om zijn status als ‘s werelds toonaangevende digitale club te bereiken.

In 2019 en voor het tweede jaar op rij, beweert de club meer betrokkenheid bij zijn fans te hebben gegenereerd (meer dan 1,4 miljard interacties) dan welke andere club en zijn status als club met de meeste volgers te hebben geconsolideerd op sociale media meer dan 350 miljoen. Andere digitale gebieden met potentieel om sponsorwaarde toe te voegen, zijn onder meer de oprichting van een Barça esports-team dat aantrekkelijk is voor een jong, wereldwijd publiek en de komst van de Espai Barça stadioncampus, die “enorme veranderingen” zal brengen in de digitale ervaring op de stadion. Barça is de leidende Europese club met een totale omzet en genereerde € 836,8 miljoen ($ 920,8 miljoen) in 2018-19, en € 363,3 miljoen aan reclame en marketing in hetzelfde jaar, volgens het laatste financiële jaarrapport van de club.

A New Agency World biedt al haar klanten over de hele wereld dezelfde strategie aan en heeft op deze strategieën voortgebouwd met een eigen CRM-systeem dat alle gegevens van klanten op alle platforms levert. Als u meer wilt weten over hoe we uw bedrijf kunnen helpen met deze digitale strategie, stuur ons dan een e-mail op hello@anewagencyworld.com

Photo credits @Pexels