Wat heeft de Pro League voor ons in petto in 2022?

2022 belooft een fantastisch sportjaar te worden. Ook in onze eigen competitie lijkt het nog zeer spannend te worden. De Play-offs komen steeds dichterbij en zullen opnieuw voor een spannende ontknoping van het voetbalseizoen zorgen. En hoe zit het nu juist met het WK 2022 en de invloed op onze competitie?

Het Belgische voetbal heeft zeer veel te bieden. Elke week strijden 26 professionele teams en 18 FIFA-spelers naar succes zowel op het veld als online. Met 444 professionele wedstrijden, 10.000 uren live en 15.000 uren uitgestelde verslaggeving heeft de Pro League heel wat te bieden. De competities worden uitgezonden in 150 landen verspreid over alle continenten en hebben een potentieel van 4,5 miljoen wekelijkse impressies. Maar liefst 7.300 pagina’s over de Pro League worden gepubliceerd in de Belgische kranten en de competities hebben een potentieel om ongeveer 2,3 miljoen mensen te bereiken via sociale media kanalen.

Na 26 speeldagen staat Union aan de leiding van het klassement. Denkt u dat de promovendus erin zal slagen om dit tot het einde van het seizoen vol te houden? Volg het op de voet, want het belooft een spannende tweede helft van het seizoen te worden, met verschillende clubs die strijden voor een plaats in de Play-offs.

Als we het volgende seizoen bekijken, valt het WK 2022 meteen op in de kalender. De gevolgen voor de Belgische competitie zijn groot. Het seizoen 2022-2023 in de Pro League zal langer duren dan ooit tevoren, twee weken langer dan dit seizoen. Starten doen we op vrijdag 22 juli en eindigen doen we pas op zondag 4 juni. Het WK zorgt ervoor dat de Jupiler Pro League op zondagavond 13 november voor een dikke maand stilgelegd zal worden. Een dag later komen de Rode Duivels samen en een week later beginnen ze eraan in Qatar. Zodra de WK-finale is afgewerkt, wordt alles weer snel opgestart. Internationals krijgen dus weinig rust. Drie dagen later is er de 1/8ste finale van de Croky Cup en nog eens drie dagen later is er een nieuwe speeldag in de Pro League.

Het belooft dus een spectaculair jaar, vol met voetbal te worden!

Bron @Pro League & Nieuwsblad
Foto credits @Photo News