Motorola is volgende 3 jaar officiële partner van de Pro League.

Smartphoneproducent Motorola heeft een overeenkomst van 3 jaar gesloten met de Belgische Pro League en haar mediapartner Eleven Sports. Het wordt zo tot eind 2024 een officiële sponsor van het Belgische profvoetbal. De sponsoring kadert in een groter geheel waarbij Motorola zijn naamsbekendheid in België verder wil versterken.

De komende 3 jaar zal Motorola nadrukkelijk aanwezig zijn op en rond de Belgische voetbalvelden. De smartphoneproducent heeft een overeenkomst van 3 jaar gesloten met de Belgische Pro League en Eleven Sports. Motorola zal hierdoor niet alleen te zien zijn in de Belgische voetbalstadia, maar ook online en tijdens de live-uitzendingen op de Eleven Pro League-kanalen .

Ruben Weenink, General Manager van de Mobile Business Group van Lenovo in de Benelux: “We zijn enorm blij dat we ons voortaan officiële sponsor van de Pro League kunnen noemen. Voor Motorola is dit een mooie opportuniteit, en we kijken uit naar de samenwerking met de Pro League en Eleven Sports in de komende 3 jaar. Zoals in alles wat we doen, zijn we hier heel gepassioneerd over. We hopen te kunnen tonen dat we een pionier zijn op het vlak van technologie, maar ook dat we staan voor een positieve, inclusieve en innovatieve wereld.”

De Pro League organiseert de populairste sportcompetitie in België. Dat biedt opportuniteiten voor bedrijven om hun producten in de etalage te zetten bij een heel breed publiek. 
Leander Monbaliu, Chief Business Officer van de Pro League: “Motorola staat voor kwaliteit, authenticiteit en innovatie. Dat zijn waarden die wij als Pro League ook vooropstellen. We zijn dan ook bijzonder tevreden, om samen met Eleven Sports, Motorola als nieuwe partner te mogen begroeten.”

Groter geheel

De sponsoring van de Pro League kadert in een groter geheel. Motorola is al een tijd bezig om zijn marktaandeel in België uit te breiden. De sponsordeal moet de naam van Motorola nog meer op de kaart zetten bij het grote publiek.

Ruben Weenink: “De afgelopen jaren hebben we enorm geïnvesteerd in onze smartphones en dat zie je ook in de groei die we hebben behaald in België. We zijn nu aanwezig in elke categorie. Met de moto e en moto g-series bieden we betrouwbare budgettelefoons en middenklassers. Onze innovatieve motorola edge-serie en Razr nemen het topsegment in het vizier. Nu willen we nog meer investeren in onze naamsbekendheid. We voelen dat daar nog winst te halen valt, zeker bij consumenten tussen 20 en 40 jaar. Deze sponsordeal kadert daar in.”

Shot of the week

Motorola wordt dankzij de deal ook de exclusieve sponsor van het online format ‘Shot of the week by Motorola’. Dat format wordt elke week gedeeld op de social media van Eleven Sports en de Pro League. In het ‘Motorola Shot of the week’ wordt een veelzeggend beeld van de voorbije speeldag gekozen en gedeeld.

Guillaume Collard, CEO van Eleven Sports België en Luxemburg: “Met een stijging van de kijkcijfers met bijna 16% ten opzicht van vorig jaar – op Matchdag 20 werd zelfs een kijkcijferrecord van 1 miljoen kijkers genoteerd -, bieden de Eleven Pro League kanalen een unieke vitrine voor potentiële adverteerders. Wanneer een wereldspeler als Motorola dan interesse toont, duidt dit absoluut op de opportuniteiten die het Belgische voetbal biedt. De samenwerking die over drie jaar loopt, toont ook het geloof aan dat Motorola heeft in het Eleven Sports-project ‘Home of Belgian Football’.”

Bron @Lenovo Belgium
Foto credits @Photo News