De Nationale Loterij al meer dan 35 jaar actief in het wielrennen

De Nationale Loterij is anno 2021 al meer dan 35 jaar actief in het wielrennen. Na een jaartje proefdraaien als co-sponsor, is de Nationale Loterij sinds 1985 met Lotto hoofdsponsor van een professioneel wielerteam en in 2011 besloot de Nationale Loterij om een eigen team op te richten om zo in 2012 opnieuw actief te zijn als hoofdsponsor van een wielerploeg in het peloton. De exploitatievennootschap Captains of Cycling (COC) neemt het volledige wielerluik voor haar rekening.

Trouwe partners
“De sponsoren & trouwe partners in beeld brengen blijft het allerbelangrijkste” benadrukt Lelangue. Het is onze taak om de visibiliteit van onze sponsors in zo gunstig mogelijke omstandigheden te garanderen. Bij Lotto-Soudal hebben ze wel het voordeel om te kunnen samenwerken met stabiele partners. De contracten lopen nu al tot 2022. Lotto engageert zich al 35 jaar als sponsor en Soudal zit intussen ook al aan 6 jaar. Door het optimaliseren van de visibilteit verlengen ook de co-sponsoren tussendoor hun contract.

Wielrennen valt niet te vergelijken met voetbal of tennis.
Wielrennen heeft geen activa: wanneer een Qatarese eigenaar bijvoorbeeld investeert in de Franse voetbalclub PSG, dan krijgt hij de faciliteiten van een stadion en een hoop spelers om te kopen of te verkopen onder zijn hoede. Het wielrennen werkt volgens een andere logica, de enige eigendom zijn de fietsen en auto’s.

Wielrennen overleeft al meer dan 50 jaar op deze manier. Er zijn niet minder renners of minder sponsors dan in de jaren ‘90 of 2000. Waarom zouden we dan een model in vraag stellen dat toch perfect werkt? Onze sport voortdurend vergelijken met voetbal en tennis heeft dan ook geen zin.

Return on Exposure
Elke dag is een wedstrijddag als het om wielrennen gaat. Met alleen al meer dan 177 racedagen in de UCI World Tour en meer dan 300 races in een jaar is de interesse in wielrennen erg groot. Met nationale en internationale uitzendingen en veel aanwezigheid in kranten en online, is fietsen een van de meest kostenefficiënte sporten als het gaat om rendement op exposure.

De outfit van wielerploegen is een ultiem reclamebord geworden voor merken, sponsors en partners. Hoewel dit enorme kansen biedt, maken veel wielerploegen nog steeds niet optimaal gebruik van hun kit. Ze hebben ofwel teveel logo’s, de merken zijn te klein of de kleuren zijn niet in het juiste contrast. Afgezien daarvan is het belangrijk om te weten wat de waarde is van bepaalde posities en hoe teams en merken hun shirts kunnen optimaliseren.

Bij A New Agency World werken wij aan de optimalisatie van deze exposure. Sponsoren in beeld brengen blijft de kern. Wij bieden ploegen de publiciteit, hospitality, marketing en communicatie aan. Het maken van winst is voor elk bedrijf belangrijk en het optimaliseren van dit facet zorgt voor een goede onderneming.

Door de internationale exposure is wielrennen één van de meest kostenefficiënte sponsormarketinginstrumenten. Dus als je meer wilt weten over wat wielrennen in het algemeen en de ploeg van Lotto-Soudal in het bijzonder voor jouw bedrijf of merk kan betekenen, neem dan hier gerust contact met ons op via contact@anewagencyworld.com.