Het WK voetbal staat voor het tweede jaar op rij bovenaan de lijst van 50 meest verhandelbare sportprojecten

Het internationale voetbalspektakel voor heren staat op de eerste plaats op de door SponsorPulse samengestelde lijst, vóór de Olympische Zomerspelen en de NBA.

Na de eerste plaats op de lijst van vorig jaar, kwam het internationale voetbaltoernooi voor heren opnieuw als beste uit de bus in 2021 en eindigde het voor de Olympische Zomerspelen en de National Basketball Association (NBA). De Spaanse clubvoetbalreuzen Real Madrid en Barcelona behielden beiden hun plek in de buurt van de top van de ranglijst en werden respectievelijk vierde en vijfde.

Net als in 2020 domineert voetbal de lijst, met zeven van de top tien inzendingen. Zeven nieuwe inschrijvingen, waaronder vier Formule 1-teams, staan ​​in de top 50, met als hoogste de 14e geplaatste Scuderia Ferrari. Cricket’s Indian Premier League (IPL) en mixed martial arts (MMA) zijn de grootste stijgers in de ranglijst en stijgen respectievelijk 13 en 12 plaatsen.

Nu, in zijn tweede jaar, rangschikt de lijst internationale ‘sports properties’, waaronder competities, teams, bestuursorganen en grote evenementen op basis van zeven belangrijke statistieken: betrokkenheid, intensiteit , momentum, passie, opwinding, aankoopoverweging en gunstigheid.

Het onderzoek van SponsorPulse is gebaseerd op enquêtes waar meer dan 30.000 mensen per maand aan deelnamen en bestudeert de perceptie van consumenten in 18 van de grootste markten ter wereld om nauwkeurig het gedrag en de emoties van mensen ten opzichte van het sportproject te bepalen, en hoe ze reageren op sponsors van dat project. Meer dan 250.000 mensen tussen de 13 en 64 jaar namen deel aan de enquêtes, waarop in totaal 185 wereldwijde sportaccommodaties werden gemeten.

De top tien van de 50 meest verkoopbare sportprojecten ter wereld, mogelijk gemaakt door SponsorPulse 2021:

1 – FIFA Wereldbeker
2 – Olympische Zomerspelen
3 – NBA
4 – Real Madrid
5 – Barcelona
6 – UEFA Champions League
7 – UEFA Europees Kampioenschap
8 – Liverpool FC
9 – Premier League
10 – Manchester United

Om de volledige lijst van ‘s werelds 50 meest verkoopbare ‘sports properties’ te bekijken, gaat u naar https://50mm.sportspromedia.com/properties/


Bron @SportsProMedia
Foto credits @Pexels