Studie: F1 jeugdfanbase met 17% gestegen tot 20,1 miljoen

Volgens marktonderzoeksbureau The Insights Family is het aantal actieve kinderfans van Formule 1 met 2,85 miljoen gestegen in de belangrijkste Europese markten.

Uit het onderzoek bleek dat de sport een jaar-op-jaar stijging van 17 procent in kinderfans registreerde van 17,3 miljoen naar 20,1 miljoen. In het rapport hebben Formule 1 en The Insights Family een combinatie van kwalitatief en kwantitatief onderzoek uitgevoerd in zeven markten. Het had een totale steekproefomvang van 162.774 kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, met als doel te begrijpen hoe de ‘fan van de toekomst’ eruit ziet.

Uit het onderzoek bleek dat jongere fans content voornamelijk consumeren op Instagram en TikTok, in plaats van op Twitter of Facebook. YouTube blijft ook een belangrijk kanaal voor jonge fans om deel te nemen aan de Formule 1. Formule 1 zegt dat het momenteel de op één na snelst groeiende sport op sociale media is met een groei op jaarbasis van 36 procent.

Daarnaast bleek uit het onderzoek dat Generatie Z – zij die geboren zijn tussen 1997 en 2012 – zeer veel interesse heeft in esports. Formule 1 heeft zich al meer gefocust op de competitieve gaming-ruimte, waaronder het houden van een reeks virtuele Grands Prix om fans te betrekken wanneer het kampioenschap niet op de baan racete tijdens de eerste Covid-19-lockdown in 2020. Volgens het rapport doet 41 procent van de kinderen van drie tot 18 jaar nu aan esports, een stijging van 22 procent op jaarbasis.

De Insights Family voegde eraan toe dat toegang tot de Formule 1 achter de schermen hielp om jongere generaties aan te trekken en dat kijkers van de populaire Netflix-documentaireserie ‘Drive to Survive’ er ‘vaak van genoten’.

“We denken altijd aan creatieve en innovatieve manieren om met een nieuw publiek in contact te komen, dus het is geweldig om te zien dat het werk dat we doen om nieuwe en jongere doelgroepen te bereiken zijn vruchten afwerpt”, zegt Ellie Norman, directeur marketing en communicatie bij Formule 1.

Nick Richardson, oprichter en chief executive bij The Insights Family, voegde toe: “Deze generatie is super geïnformeerd en constant verbonden. Ze hebben al op zeer jonge leeftijd toegang tot alle informatie die ze maar willen. Dit biedt zowel uitdagingen als kansen voor makers van content, merken en eigendommen. De proactieve benadering van de Formule 1, om te investeren in onderzoek en het ontwikkelen van een nieuwe strategie voor een nieuwe generatie, is in hoge mate een best-in-class benadering. De resultaten die we hebben gezien in onze ‘Kids Insights-trackers’ in hun belangrijkste markten spreken voor zich – het werkt.”

Bron @SportsProMedia
Foto credits @Pexels