Champions League finale bij de vrouwen door recordaantal fans bekeken

De finale van de UEFA Champions League in het vrouwenvoetbal werd door een recordaantal mensen bekeken. 3,6 miljoen kijkers over de hele wereld was de eindbalans die mediabedrijf DAZN publiek maakte.

Het totaalcijfer 3,6 miljoen komt van DAZN’s over-the-top platform en hun Women’s Champions League YouTube kanaal, maar ook van de 11 free-to-air zenders in Europa. Het aantal kijkers is met 56% toegenomen ten opzichte van de finale van de vorige editie.

De campagne van 2021/2022 was de eerste in de meerjarige samenwerking van DAZN met de UEFA en YouTube, waardoor de hele competitie wereldwijd gratis beschikbaar werd.

De totale betrokkenheid voor de 61 wedstrijden van het seizoen, inclusief hoogtepunten, interviews met de spelers en andere originele inhoud, telde 64 miljoen views op de platforms van DAZN, uit meer dan 230 landen. Daarvan worden 3,6 miljoen live views toegeschreven aan de finale van afgelopen weekend tussen Olympique Lyonnais en Barcelona (gewonnen door het Olympique Lyonnais van Red Flame Janice Cayman).

In de laatste drie maanden van het seizoen bezochten meer dan 12,3 miljoen unieke kijkers DAZN’s Women’s Champions League YouTube-kanaal om de knock-outronde wedstrijden, finale en originele content te bekijken.

Voorafgaand aan de finale op 21 mei bevestigde DAZN een groot aantal sublicentieovereenkomsten met traditionele lineaire netwerken in heel Europa om de wedstrijd uit te zenden. In het Verenigd Koninkrijk werd de wedstrijd bekeken door een live piekpubliek van 372.000 mensen op ITV4.

“Dit eerste seizoen als de wereldwijde broadcaster van de UEFA Women’s Champions League is een enorm succes geweest en weerspiegelt de toewijding van DAZN om de kloof tussen vrouwen- en mannensporten te dichten,” zei Shay Segev, chief executive van DAZN Group. “We zijn enthousiast over het tweede jaar en kijken ernaar uit om nog meer publiek te betrekken terwijl we verder bijdragen aan het opbouwen van populariteit in het vrouwenvoetbal.”

Nadine Kessler, hoofd vrouwenvoetbal bij de UEFA, voegde eraan toe: “Samen met DAZN en YouTube, die alle wedstrijden gratis streamden naar een wereldwijd publiek, zijn we erin geslaagd om het vrouwenvoetbal de exposure te geven die het verdient. Hierdoor blijven we percepties veranderen. “De gezamenlijke investering samen met onze uitzend- en sponsorpartners en clubs is de basis om jonge meisjes en jongens te inspireren om het spel te volgen en ervan te dromen om zelf prof te worden.”

Bron: sportspromedia.com
Foto credits: Pexels